McLaren 650S + Haas F1 driver Kevin Magnussen = FUN!

Kevin Magnussen

Kevin Magnussen giver den MAX gas i Roskilde!

En gang imellem sker der noget helt særligt, hvor det hele går op i en højere enhed. I dette tilfælde bestod det af 1 stk. McLaren Formel 1 kører ved navn Kevin Magnussen, 1 stk. McLaren 650S og 1stk. højhastigheds bybane i Roskilde.

Manden bag det store arrangement er den tidligere racerkører Thorkild Thyrring. Han er super god til at tiltrække en masse spændende superbiler, til dette fantastiske arrangement, der bliver afholdt hvert andet år. Så forhåbentlig bliver det afholdt igen i 2016.

Navnet på velgørenhedsarrangement er Racing Festival, hvilket meget godt beskriver hvad det hele handler om – en weekend med masser af lækre biler samt massevis af co-driver ture.
Det 2 dages velgørenhedsarrangement, støtter op om Dansk Røde Kors.

Som fan af Formel 1 samt danske Kevin Magnussen, kunne jeg naturligvis ikke ignorere muligheden, for at få en co-driver tur med ham. Efter at have set ham race rundt på diverse internationale Formel 1 baner på tv skærmen, ja så var det specielt at se ham race rundt på dansk jord i en sprød orange McLaren 650S.

Bilen, en McLaren 650S (S = spider, som betyder at det er en cabriolet version), har hele 650 hestekræfter.
Den kan accelerere fra 0-100 km/t på kun 3 sekunder og den kan accelerere fra 0-200km/t på kun 8,6 sekunder!
Den har en topfart på 329 km/t.

Men hvad sker der, når man sætter en af Danmarks bedste racerkører bag rattet i sådan en vild superbil?
Svaret er meget simpelt. Det går stærkt – RIGTIG stærkt!

Da det ikke er hver dag, at man får muligheden for at få en hurtig køretur med en Formel 1 kører, ja så var det bare med at bestille en tur hurtigst muligt! Jeg køber derfor en co-driver tur om søndagen.

Jeg viser den købte billet til en kontrolperson og går derefter ind i, hvad jeg har valgt at kalde “forberedelsesområdet”.

I forberedelsesområdet skal man skrive under på et papir, mht. det er egen risiko og at man ikke kan sagsøge dem efterfølgende osv.
Dette er i øvrigt helt normalt under sådanne events. Kørerne og hjælperne vil heldigvis altid gøre deres bedste for, at alt forløber bedst muligt.
Når papiret er underskrevet, skal man efterfølgende finde den korrekte hjelm.

Da jeg kom ind på forberedelsesområdet, startede jeg min Endomondo App op, som det allerførste. Jeg var meget nysgerrig på, om den tilfældigvis kunne opfange tophastigheden. Jeg startede den og lagde den i min lomme.
Herefter skrev jeg under på papiret og fik den korrekte hjelm på.

Så gik jeg lidt frem til et ventepunkt.
Når man har hjelm på, kan det være svært at orientere sig. For at sikre sig, at der ikke går en masse forvirrede mennesker rundt i pit området, så bliver man tildelt en hjælper, der fører en til og fra bilerne.

Jeg bliver “hentet” og ført hen til min venteposition ved bilen. Undervejs går jeg forbi en masse spændende biler. Blandt andet en Nissan GTR og en Corvette Z06.

Der er en speaker, der holder gang i stemningen og opfordrer til, at publikum køber co-driver ture, så de kan få nogle penge i kassen og derved give flest mulige penge til Dansk Røde Kors.

Speakeren oplyser, at Nicolas Kiesa har opnået en tophastighed på 277km/t i hans Lamborghini Huracán.

Så – nu er det nu! Et stk McLaren 650S med McLaren Formel 1 køreren Kevin Magnussen kommer trillende rundt om hjørnet. Sommerfuglene begynder for alvor at flyve rundt i maven på mig.

Døren åbner ved at gå sidelæns op i luften. Lækker detalje.

Jeg sætter mig ind i bilen. Jeg er høj og slank og alligevel føler jeg, at jeg kun lige akkurat kan sidde i skålsædet. Jeg bliver spændt fast.
Kombinationen af det stramme sæde samt selen gør, at jeg føler mig sikker på en behagelig måde.

Jeg kigger rundt i den alcantara stof beklædte kabine. Den er super lækker. Det er første gang, at jeg sidder i en McLaren. Det er naturligvis også første gang, at jeg sidder i en bil, hvor køreren er en vaske ægte Formel 1 kører.

Døren lukkes og vi triller langsomt ud af pit. Kevin Magnussen giver mig besked på, at jeg skal holde ekstra godt fast i videokameraet (han ved jo, hvad der venter mig om få sek…).

Kevin Magnussen stopper ved udkørslen. Han ønsker, at bilen foran os får et godt forspring, da vi sidder i en af de hurtigste biler på dagen.

Så sker det. Speederen hamres i bund, bilen laver hjulspind og baghjulene bevæger sig en smule sidelæns imens vi kører fremad.
Langsomt begynder det at gå op for mig, at det her kommer til at blive en unik og vild tur.

Alle hjulene får ordentlig fat i underlaget igen og nu øges hastigheden i et tempo, der får fly til at virke langsomme, lige inden de skal til at lette fra jorden.

Vi forbliver heldigvis på jorden, imens hastigheden konstant øges. Vi kører blandt andet igennem en indsnævring, der vil få de fleste til at lukke øjene i frygt. Men det er der ikke tid til, imens bilen bare bliver ved og ved med at accelerere.

Vi nærmer og et 90 grader højresving og der bremses hårdt. Fra høj hastighed til lav hastighed på ganske få meter. Imponerende køretøj!
Efter et 180 grader venstresving ved tankeområdet kort efter og dernæst et 90 graders højresving, fortsætter vi med vild acceleration op mod rundkørslen.

I stedet for et normalt 180 graders sving, har de gjort en rundkørsel til en del af banen i Roskilde. Dette giver mulighed for at drifte, til de af racerkørerne, der mestrer dette.

Kevin Magnussen beviser, at han har 110 % kontrol over denne McLaren 650S. Han er ikke bare hurtig, men han drifter også rundt i svinget, til min store overraskelse. Han er for vild den 22 årige knægt!

Efter rundkørslen begiver vi os ud på en langside med to bløde sving, der fører hele vejen ned til pitområdet, hvor man så kan køre i pit eller fortsætte rundt på banen.

Hvis der skal laves hastighedsrekord, så er det nu!
Jeg har ikke tid til at kigge på speedometeret, men det går stærkt – rigtig stærkt!

Vi nærmer os pit området. Da det er første runde af to, foretager vi os et 180 graders venstresving.

Vi indhenter hurtigt en Toyota GT86, som desværre kommer til at se lidt langsom ud, når man sidder i denne fartraket!
Vi overhaler Toyota`en og fortsætter med høj hastighed igen.

Kevin Magnussen drifter naturligvis igen i rundkørslen, hvilket er super sjovt og så er det ellers fuld fart ned af den lange langside.

Vi nærmer os ikke bare pit, men vi nærmer os også den bil, som vi startede med at give et kæmpe forspring, inden vi kørte ud på banen.

Vi kører ind i pit, hvor bilen standses. Jeg siger tak for turen og stiger ud og næste person stiger ind og så fortsætter Kevin Magnussen ud på banen.

Kevin Magnussen kørte nærmest uafbrudt henover weekenden og var helt klart den store stjerne under arrangementet.

Jeg bliver først tilbage i pit området, hvor jeg lægger min hjelm og efterfølgende stopper Endomondo app`en.

Normalt tager det få minutter at beregne dataerne i App`en. Men Kevin Magnussen har ikke bare givet mig en vild tur, han har også presset Endomondo App`en til den yderste grænse. Selv efter flere timer, havde den ikke regnet færdig.
Jeg var begyndt at miste håbet mht. at kunne se tophastigheden. Men så pludselig sent om aften, blev den endelig færdig med resultatet!

Bilen jeg kørte i, en McLaren 650S har en max hastighed på 329 km/t. På denne lukkede bane og med Kevin Magnussen bag rettet, nåede vi op på hele 295,2 km/t!!

Endomondo Rekord
Endomondo Rekord
Kevin Magnussen
Racing Festival 2014
Roskilde
Copyright © Bilvideo.dk

På en normal hverdag er fartgrænsen 60 km/t…

Du kan se min køretur her:

Del artiklen:

Fortsæt med disse biloplevelser:

Co-driver i en Bugatti Veyron Grand Sport - The International Racing Festival 2010 i Valby
Ferrari LaFerrari Aperta onboard
McLaren 650S + Haas F1 driver Kevin Magnussen = FUN!
Co-driver oplevelse med racerkøren Ronnie Bremer i en Mercedes SLS AMG Roadster

Om os

Oplev superbilens magi med Bilvideo.dk – Din portal til bilens verden, hvor hvert omdrejning tæller. Følg os nu!